Optredens en Blogupdate

  • Rotterdam Flamencofestival

  • Immerloo Parkfestival

  • Blog ‘Het te vallen kwartje’.

Ter afsluiting van het huidige schooljaar, waarvan het einde alweer in zicht komt, de nieuwsbrief met wat reflecties en mededelingen.

Na een volgeboekte Kikker in Utrecht met de Aromas (de jaarlijkse afsluiting van de dansgroepen van Mascha Meijman, Antje Herber en Cindy Begthel), afgelopen zaterdag 17 Juni, komen er nog twee optredens aan voor de dansgroep Las Aguilas del Flamenco uit Arnhem, die ik afgelopen jaar heb begeleid als gitarist.

Het eerste optreden is komende zaterdag tijdens het Flamenco Festival Rotterdam  waar zij een bijzonder indrukwekkende Farruca zullen dansen. Het laatste optreden dit seizoen is in Immerloo, waar ik met hen een compleet programma zal verzorgen, in samenwerking met Timen van den Berg (gitaar), Susana Arias Hererro (zang) en Thessa Mobach (zang).

Naast deze rijkgevulde agenda is ook de Blog weer hard onderweg, ditmaal over het belang van innerlijk begrip en de kracht van het onderbewustzijn in het begrijpen van muziek, ofwel ‘Het te vallen Kwartje’. Zo analytisch als we graag omspringen in ons onderwijs en de muziek, zozeer wordt het belang van intuitief begrip eveneens onderschat. Het is een lastig onderwerp dat zich, met name door zijn ongrijpbaarheid, maar moeilijk laat accepteren in een lessituatie. Daarom een aantal methoden over hoe dit toch te bereiken en hoe het een les positief kan beïnvloeden.