Over Mij

Zover als mijn herinneringen terug reiken is het huis waar ik heb gewoond, elk huis, altijd gevuld geweest met muziek. Van de vage beelden in mijn hoofd, als baby halfslapend tijdens de koorrepetities waar mijn moeder dirigeerde, tot de constant groeiende LP-verzameling van mijn vader.

Glenn Miller, Chuck Berry, Bach, Shostakovich, V.O.F. de kunst, Prokovief, alles kwam langs. In een huishouden als het onze was het niet eens gebruikelijk, maar zelfs vereist om een instrument te spelen. Het was een deel van de opvoeding, dus je speelt een aantal jaar een instrument. En hoewel ik mij niet kan herinneren er ooit serieus mee bezig geweest te zijn, heeft het zeker zijn sporen nagelaten.

Na een paar jaar piano gespeeld te hebben heb ik tot teleurstelling van mijn pianodocente de gitaar opgepakt om deze daarna maar zelden los te laten. De drang naar meer is een constante drijfveer geworden die me door elke stijl heeft gevoerd, van popmuziek naar rock, punk en blues, tot metal.

Tot ik in aanraking kwam met flamenco. Flamenco heeft de dijken gebroken in mijn zoektocht naar muziek en het is sindsdien een dagelijkse jacht naar meer. Het werd een nieuwe muzikale obsessie die me naar het conservatorium in Arnhem heeft gebracht waar ik klassieke muziek studeerde, jazz herontdekt heb in de vorm van Django Reinhard, de renaissance- en barokmuziek voor de luit, maar ook Torroba en William Walton.

Hoe meer ik leer, hoe meer ik hoor, zie en speel, elke top en elk uitzicht laat zien dat er een hogere berg is om te beklimmen. Dat is de mentaliteit die ik heb als het gaat om muziek. En dat is wat ik heb geleerd om door te geven in mijn lessen, maar ook in mijn spel. Plezier in elk geluid en elke beweging. En plezier in het doorgeven van die ervaring. Daarvoor mijn lessen, maar ook deze site. Als je vragen hebt over mij, over mijn lessen of gewoon “Hoe speel ik dit?”, neem vooral contact op, ik sta er altijd voor open.

Live-muziek, Dansbegeleiding en Educatie