Reviews

“Mijn zoon van 17 heeft al jaren les van René. Het enthousiasme van mijn zoon en zijn prachtige gitaarspel maakten mij nieuwsgierig. Nu zit ik inmiddels ook op les en ben net zo enthousiast.

Binnen een jaar leerde René mij om leuke stukken te spelen. Hij geeft les op maat: Hij sluit aan bij de wensen en mogelijkheden van zijn leerling. Niet standaard volgens het boekje en noten leren, maar spelenderwijs en vertellend.

Dat is zijn kracht. Hij brengt zijn passie voor het gitaarspel over op een boeiende manier. Prachtig vind ik dat.”

Anke

“Zo’n 30 jaar geleden had ik al eens een jaartje gitaarles gehad en het plezier dat ik eraan beleefde is mij altijd bij gebleven en dus na die lange tijd opnieuw begonnen, ditmaal bij René.

René is een geduldige rustige leraar met veel passie voor het gitaarspel. De lessen van René past hij aan op je wensen en niveau waarbij het plezier in het gitaarspel voorop staat.

Ik heb nu circa anderhalf jaar met veel plezier les gehad van René maar door werk ben ik (hopelijk voor even) ‘genoodzaakt’ toch weer een pauze in te lassen. Als ik weer tijd kan vinden zal ik mij zeker weer bij hem melden!”

Jos

“In een periode van ongeveer een jaar heb ik bij René van Opstal lessen gehad. René is een erg enthousiast persoon met veel kennis en een duidelijk zichtbare passie voor gitaar spelen.

Hij is erg geduldig bij het uitleggen van oefeningen en schat het niveau van een leerling goed in.

Mocht je overwegen gitaarles te nemen dan zit je goed bij René!”

Frank

“Ik heb voordat ik op les kwam veel via het internet zelf proberen te leren, maar kwam er nooit achter wat muziektheorie nou precies deed of waar het echt voor diende.

Nu ik bij René lessen volg begint het me allemaal duidelijk te worden, ik begrijp wat anderen bedoelen als ze iets op muzikaal gebied van me vragen of verwachten, ook als zij dat zelf niet weten.

Dat heb ik allemaal geleerd, niet door te stampen, maar omdat hij me gewoon heeft laten horen wat er gebeurt. En de resultaten komen hierdoor verbluffend snel.”

Henk

“Mijn dochter van 8 heeft inmiddels een paar jaar les van René en heeft het uitstekend naar haar zin.

Hij geeft les op een leuke manier, door haar uit te dagen en zelf na te laten denken, maar ook door haar te laten zien wat ze eigenlijk al kan ook al heeft ze dat zelf nog niet door.

Kortom, wij zijn allebei zeer tevreden over onze ervaringen in zijn lessen en hoop dat ze nog lang muziek kan blijven maken bij hem.”

Ella

 

Live-muziek, Dansbegeleiding en Educatie