De Gitaar

Momenteel geef ik gitaarles in Veenendaal en Voorthuizen, net als het instrument geschikt voor elk niveau en alle leeftijden. Heb je interesse? Laat het weten!


Chopin zei eens ‘Niets mooier dan een gitaar, behalve twee gitaren dan.’ En veel van zijn collega’s waren het hier blijkbaar mee eens, want nagenoeg elke tijdgenoot schreef muziek op de gitaar. Het is niet alleen een expressief en handzaam instrument, maar ook een gemakkelijk instrument om te leren.

Tegelijkertijd is het een bijzonder veelzijdig instrument met een repertoire dat ongelooflijk veel genre’s beslaat, met een muzikale geschiedenis van honderden jaren. Als je gitaar speelt kun zowel Bach als Hendrix spelen, zonder een compleet nieuw instrument te moeten leren.

Voor mij is niet alleen de manier om een taal te spreken die mensen ongeacht hun achtergrond in beweging brengt, maar ook hoe ik deze versta. Het is de landkaart die ik gebruik om muziek te begrijpen en het medium dat ik gebruik om de ideëen uit te drukken die anders onuitgesproken zouden blijven.

Live-muziek, Dansbegeleiding en Educatie